Kalk-, krijt-, silicaat- & kaleiverf
Puur natuurlijke verven met prachtig matte en authentieke uitstraling.
KALKVERF is een zeer matte, decoratieve verf die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden.
De kalkverf leent zich niet alleen zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen, maar wordt ook steeds meer toegepast in hedendaagse interieurs, vanwege de buitengewoon matte uitstraling.
Bovendien zijn onze kalkverven van Stoopen & Meeus, Corical en Emente allemaal natuurlijke verven met een traditioneel en ecologisch karakter én van professionele kwaliteit.
KRIJTVERF is een zeer matte verf voor muren en houtwerk met een zachte look en helemaal in.
Het professionele merk Justpaint verwerkt probleemloos en geeft altijd een mooi resultaat. UNIEK: de Justpaint krijtverf is afwasbaar / schrobbaar !
Daarnaast leveren wij de krijtverf van RR coatings: goede kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. (niet afwasbaar)
SILICAATVERF (KEIMVERF): Deze verf leveren we van het kwaliteitsmerk Corisilk
Het principe van een silicaatverf is dat het minerale bindmiddel een verbinding aangaat met de ondergrond waardoor een vaste en niet oplosbare verbinding tussen verf en ondergrond ontstaat. Dit noemt men ook wel verkiezeling of verstening.
De levensduur van een silicaatverfsysteem is dan ook veel langer dan een dispersieverf-systeem.
Het behandelen van een gevel met silicaatverf wordt in de volksmond ook wel "Keimen" genoemd, naar de uitvinder van deze verf, A.W. Keim.
De Corisilk silicaatverf is door zijn typische eigenschappen zeer goed bestand tegen atmosferische vervuiling, heeft een mat, mineraal uitzicht en heeft een zeer goede kleurvastheid. Daarnaast is de verf ook zeer geschikt voor binnengebruik door zijn anti-allergische, anti-bacteriële en schimmelwerende eigenschappen. 
KALEIVERF: Deze verf leveren we van het professionele merk Stoopen & Meeus
Kaleiën is een eeuwenoude techniek 'tussen schilderen en bezetten' voor een authentieke afwerking van buitengevels en is ook zeer geschikt voor renovatie van beschadigde gevels door zijn vullend karakter.
Kalei vertoont bij vochtig weer de kenmerkende ‘vlekvorming' en laat uiteraard het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd.

Kalk-, krijt-, silicaat- & kaleiverf  

 • Kalkverven
  KALKVERF is een zeer matte, decoratieve verf die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden. Binnen zijn er vele decoratieve schilder- en spateltechnieken mogelijk met kalkverf.
  Onze kalkverven lenen zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Bovendien zijn onze kalkverven allemaal natuurlijke verven met een groot traditioneel en ecologisch karakter.
  Binnen ons programma KALKVERF onderscheiden we 3 PROFESSIONELE KALKVERVEN:
  1. de uit kalk en pigment samen te stellen kalkverf van STOOPEN EN MEEUS
  De kalkverf van Stoopen en Meeus moet op kleur gemaakt worden met pigment. (het aanmaken van de kalkverf is de eenvoud zelve! Het pigment wordt toegevoegd aan het aanmaakwater en nadien met kalkpoeder gemengd)
  Het grote voordeel hiervan is dat u zelf de kleur kunt samenstellen en de kleurintensiteit aanpassen.
  Op een ondergrond van Corifundo mineraal voorstrijkmiddel dekt de verf vaak in 1 laag, en is hierdoor prijstechnisch ook zeer interessant !
  2. De kant-en-klare kalkverf van het merk CORICAL
  De kalkverf van Corical kan zo uit de emmer op kleur worden verwerkt. 2 lagen op een ondergrond van Corifundo mineraal voorstrijkmiddel staat garant voor een perfect resultaat.
  3. De kant-en-klare kalkverf van het merk EMENTE
  Deze kalkverf kenmerkt zich door een zeer mooi mat en levendig uiterlijk en prachtige natuurlijke kleuren. Én voor een professionele verf zeer gunstig in prijs. De Emente kalkverf is voor u op kleur gemengd en gereed voor verwerking.
  Voorbehandeling met Emente Foundation.
  Twijfelt u welke verf voor u geschikt is of heeft u vragen over verwerking / voorbehandeling / toepassing:
 • Corisilk silicaatverf

  CORISILK SILICAATVERF (KEIMVERF)
  Een kwaliteitsverf op basis van bindmiddel silicaat.
  Het unieke van deze verf is dat het minerale bindmiddel een verbinding aangaat met de ondergrond waardoor een vaste en niet oplosbare verbinding tussen verf en ondergrond ontstaat. Dit noemt men ook wel verkiezeling of verstening.
  De levensduur van een silicaatverfsysteem is dan ook veel langer dan een dispersieverf-systeem.
  Het behandelen van een gevel met silicaatverf wordt in de volksmond ook wel "Keimen" genoemd, naar de uitvinder van deze verf, A.W. Keim.
  De Corisilk silicaatverf is door zijn typische eigenschappen zeer goed bestand tegen atmosferische vervuiling, zeer goed ademend waardoor een gevel mogelijk vocht altijd kwijt kan, heeft een mat en mineraal uitzicht met een zeer goede kleurvastheid. Daarnaast is de verf ook uitermate geschikt voor binnengebruik door zijn anti-allergische, anti-bacteriële en schimmelwerende eigenschappen. 

 • Kaleiverven
  Kaleiën is een eeuwenoude techniek tussen schilderen en bezetten, voor een authentieke afwerking van buitengevels.
  Ook beschadigde gevels kunnen mooi gerenoveerd worden door het vullend karakter van Kalei.
  Stoopen & Meeus kalei vertoont bij vochtig weer de kenmerkende vlekvorming. De zuigkracht van de ondergrond bepaalt mede de kleurnuances. Kalei laat uiteraard het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd.
  Kalei dient aangebracht te worden op een zuigende, minerale ondergrond, die vooraf bevochtigd wordt. Kalei kan ook aangebracht worden op bestaande verflagen: vraag hiervoor ons advies !
  De laagdikte (1-3 mm) wordt bepaald door de hoeveelheid aanmaakwater, de blokborstel, de bevochtiging van de ondergrond en het aantal aangebrachte lagen.
  Kalei is niet verwijderbaar, maar kan met klassieke gevelverven overschilderd worden.
 • Krijtverven
  KRIJTVERF is een zeer matte verf voor muren en houtwerk en momenteel helemaal IN.
  Het professionele verfmerk wat wij hierin voeren (Justpaint) verwerkt probleemloos en geeft altijd een mooi resultaat. UNIEK: de Justpaint krijtverf is afwasbaar / schrobbaar !
  Daarnaast leveren wij de krijtverf van RR coatings: goede kwaliteit voor een zeer scherpe prijs.
  JUSTPAINT Krijtverf is een product dat speciaal ontwikkeld is om onbehandeld hout of muren te voorzien van een prachtige matte kleurlaag. Met krijtverf geeft u muren, meubels, houten gebruiksvoorwerpen, vloerplanken een prachtige uitstraling. De verf is totaal mat en laat zich eventueel gemakkelijk doorschuren of behandelen met patina, boenwas of krijtpasta. Door de verf van enkele lagen Justpaint acrylvernis te voorzien is deze tevens geschikt voor oppervlakken die aan slijtage onderhevig zijn zoals tafelbladen. Indien men de verf wat extra met water verdunt wordt deze transparant en kan de verf uitstekend worden gebruikt om hout van een transparante kleurlaag te voorzien.
  RR COATINGS KRIJTVERF is een prachtig matte krijtverf met uiterlijk dezelfde eigenschappen en uitstraling als de verf van Justpaint, maar deze verf is niet / beperkt afwasbaar en schrobbaar. Als u dit wilt moet de RR Coatings krijtverf worden afgewerkt met een watergedragen vernis.

Advies nodig?

Bel 0113-574182 of mail: info@goudverf.com

Aflevering

Binnen de regio (postcodes 4400-4499) gratis bezorging; buiten de regio verzending per pakketdienst of bode.

Reviews: 9.5/10 553 beoordelingen