BUITENMUREN SCHILDEREN

VERSCHILLENDE VERFSYSTEMEN:

  • LATEX / BUITENMUURVERF: Het is van belang om goed te kijken naar de constructie van de buitengevel. Ons advies is om altijd met een optimaal dampopen muurverf te werken, deze verf zorgt dat de buitenmuur ademend blijft, zodat er geen vochtproblemen ontstaan en de verf niet af gaat bladderen. Muren met open, ventilerende spouw kunnen vanwege het kostenaspect eventueel met een minder dampopen latex geschilderd worden (bijvoorbeeld Sigmatex Superlatex, Eurotex Superlatex, Eurotex acryl of Sikkens Alphatex IQ).
    Muren zonder spouw of met een dichtgeïsoleerde spouw moeten altijd met een optimaal dampopen verf worden afgewerkt. De Lucite Housepaint is in dit segment de best bekende muurverf, maar ook producten als Mathys Renovation Paint en Mathys Waterproofing geven excellente resultaten en een zeer lange levensduur.
  • SILICAATVERF (“keimen” van de buitengevel): Silicaatverf is ook wel bekend onder de merknaam Keim, genoemd naar de Duitser A.W. Keim die deze verf eind 19e eeuw heeft uitgevonden. De silicaatverf is niet alleen van het merk Keim leverbaar, maar ook van andere kwaliteitsmerken als bijv. Lucite en Boonstoppel. Silicaatverf moet kunnen verstenen met de ondergrond, en is dus niet op elke ondergrond zonder meer toepasbaar. Vraag ons advies om problemen te voorkomen!
  • KALEI: Kaleien is een oude schildertechniek waarbij kalkpleister met een blokkwast op de gevel wordt aangebracht. Door de grove structuur is kalei zeer geschikt om oneffenheden te verbergen. Ook geeft kalei een authentieke look, die perfect past bij landelijke woningen. Doordat de kalei zeer dampopen is wordt een goede uitademing van de buitengevel gegarandeerd. Kortom een erg mooi en technisch perfect product met een bijzondere uitstraling. Wij leveren onze kaleiverf van het gerenommeerde merk Stoopen & Meeus.
    De KALEIVERF van Stoopen & Meeus neemt bij vochtig weer vocht op, dat bij droog weer terug verdampt. Het vochtgehalte in de kaleilaag is van invloed op de kleur, zodat er dagelijks andere kleurnuances waargenomen worden. 

VOORBEREIDING EN AANBRENGEN VAN DE MUURVERF:
De buitengevel moet in goede staat zijn. Kapotte voegen moeten gerepareerd worden, na voegwerk ca. 1 maand wachten met schilderen voor droging en uitdampen van de cementstoffen. Zoutuitbloeiingen afborstelen of chemisch behandelen, groene uitslag verwijderen met chlooroplossing. Muren goed laten drogen.
Naden en scheuren dichten met een overschilderbare en vochtbestendige acrylaatkit (Elastofil).
Kozijnen, goten, boeidelen etc. afplakken, bestrating en beplanting beschermen met afdekfolie.
Afhankelijk van verfsysteem en ondergrond al of niet een laag primer/voorstrijk/fixeermiddel plaatsen.
Na droging hiervan de gevel schilderen met het gekozen verfsysteem. Temperatuur tijdens schilderwerkzaamheden bij voorkeur tussen 10-20 graden Celsius, zo mogelijk niet in de zon en bij weinig wind.
Afhankelijk van de staat van het oppervlak, het gekozen verfsysteem en het gewenste uiterlijk schilderen met een blokkwast of een langharige verfroller.

We geven u graag een passend advies!

Lucite Housepaint


Aflevering

Binnen de regio (postcodes 4400-4499) gratis bezorging; buiten de regio verzending per pakketdienst of bode.

Reviews: 9.5/10 553 beoordelingen