Specialisten die de buitenmuren schilderen maken daarvoor gebruik van een van de drie bekende verfsystemen. Het gaat om latex of buitenmuurverf, silicaatverf of kalei. Het is in alle drie de gevallen van belang om voor een goede voorbereiding te zorgen, zodat de verf op de juiste manier zal hechten en het mogelijk wordt om die duurzaam aan te brengen. We zetten de drie systemen om de buitenmuren te schilderen op een rij.

Voorbereiding van de buitenmuren

Voordat u de buitenmuren kunt schilderen is het van belang om de ondergrond op de juiste manier voor te bereiden voor het aanbrengen van de muurverf. De buitengevel moet in goede staat verkeren, het is bijvoorbeeld van belang om eventuele kapotte voegen meteen te repareren.

Let op: moet het voegwerk hersteld worden? Houd er rekening mee dat dit minimaal 1 maand moet drogen om de gevel daarna te kunnen schilderen. Alleen op die manier kunnen de voegen voldoende drogen en uitdampen, zodat de cementstoffen klaar zijn voor het schilderwerk.

Vervolgens is het ter voorbereiding op het schilderen van de buitenmuren van belang om zoutuitbloeiingen af te borstelen of chemisch te behandelen en groene uitslag te verwijderen met een chlooroplossing. Laat de muur daarna goed drogen, zodat die klaar is om er met een van de verfsystemen op aan de slag te gaan.

Schilderen met drie verfsystemen

We onderscheiden voor het schilderen van de buitenmuren drie verschillende verfsystemen. Het gaat om:

  • Latex of buitenmuurverf
    Dit verfsysteem is goed geschikt om de buitenmuren te schilderen. Werk bij voorkeur met een optimaal dampopen muurverf. Dit behoudt de ademende werking van de gevel, waardoor er geen vochtproblemen ontstaan. Bovendien helpt dit te voorkomen dat de muurverf zal gaan bladderen. Indien er sprake is van een ventilerende spouw is het eventueel mogelijk om een goedkopere latex of buitenmuurverf te gebruiken, zoals de Sigmatex Superlatex, Eurotex Superlatex, Eurotex acryl of Sikkens Alphatex IQ.
  • Silicaatverf
    Een alternatief voor latex of buitenmuurverf is het gebruik van silicaatverf om de buitenmuren te schilderen. We spreken dan van het ‘keimen’ van de buitengevel, naar de merknaam van het product uit de 19e eeuw. Er zijn naast Keim ook een aantal andere goede merken beschikbaar, zoals Lucite en Boonstoppel. Het is vooral van belang dat de verf kan verstenen met de ondergrond, wij geven u graag advies over de toepassing hiervan.
  • Kalei
    Tenslotte kunt u gebruik maken van kalei om te buitenmuren te schilderen. Dit is een oude verftechniek, waarbij u werkt met een blokkwast om kalkpleister aan te brengen. Het zorgt voor een authentieke uitstraling die vooral goed past bij klassieke en landelijke woningen.

Verf voor buitenmuren kopen

U kunt online verf kopen om de buitenmuren te schilderen. Zorg altijd voor een goede voorbereiding en vraag ons bijvoorbeeld om advies over de verschillende verfsystemen. We helpen u op basis van de ondergrond de juiste keuze te maken voor een van de varianten.


Aflevering

Binnen de regio (postcodes 4400-4499) gratis bezorging; buiten de regio verzending per pakketdienst of bode.

Reviews: 9.5/10 553 beoordelingen