KALKVERF is een verf met een levendig, genuanceerd, gewolkt/vlekkerig en ultra-mat uiterlijk.

      

Met kalkverf zijn geen 2 muren hetzelfde, de natuurlijke grondstoffen en pigmenten zorgen voor een levend effect met een uniek en authentiek eindresultaat.

Kalkverf is schimmelwerend, milieuvriendelijk en duurzaam, van hoge kwaliteit en met een goede vochtregulerende werking, zodat muren blijven ademen.
Ook worden kleine oneffenheden in wanden uitgevlakt in plaats van benadrukt.

Ondergronden geschikt voor kalkverf

 • Stuc- en pleisterwerk
 • Glasvlies / renovatievliesbehang
 • Hout
 • Cement en beton
 • Baksteen

Voorbehandeling kalkverf

Alle ondergronden voorbehandelen met Corifondo voorstrijkmiddel. Dit zorgt voor hechting en stabiliseert de ondergrond tegen inzuiging en kleurverschillen.
Daarna afwerken met 2 lagen kalkverf. Eerder met kalkverf geschilderde muren kunnen zonder voorbehandeling overgeschilderd worden met een nieuwe laag kalkverf.

Kalkverf aanbrengen 

Kalkverf is eenvoudig aan te brengen met een speciale kalkverfkwast. Deze kwast heeft zachtere, vollere en langere haren dan een gewone blokkwast, waardoor de kalkverf soepel en vol aangebracht kan worden. 
Dit geeft de authentieke en warme uitstraling die recht doet aan het natuurlijke effect van kalkverf.

Kalkverf afwerken
Kalkverf is door zijn damp-open karakter, ademende eigenschappen en ruw genuanceerd oppervlak gevoelig voor vervuiling en indringing van vochtvlekken en is slecht afwasbaar.
Bij voorkeur dan ook niet toepassen op plaatsen waar risico op vervuiling aanwezig is.
Het afwerken met een watergedragen vernis kan is een mogelijkheid, echter een vernislaag sluit de kalkverf af, waardoor eventueel vocht niet kan uitademen en vlekken achter de vernis kan veroorzaken. Dit wordt dan ook afgeraden en is op eigen risico.

Voordelen van kalkverf

 • Milieuvriendelijk: de verf bestaat uit water, kalk en natuurlijke pigmenten en is dus een volledig chemicaliën-vrij natuurproduct.
  Dit maakt het werken met kalkverf een milieuvriendelijke oplossing.
 • Ademend: Hierdoor kunnen muren blijven ademen, hetgeen vochtproblemen voorkomt.
 • Schimmelwerend: de hoge Ph waarde van kalkverf  zorgt voor een schimmelwerend oppervlak.
 • Matte en genuanceerde afwerking: de matte en genuanceerde afwerking geeft aan de kalkverf een levendige, unieke en prachtige uitstraling. Geen twee muren zijn hetzelfde!

Nadelen van kalkverf

 • Gevoelig voor vervuiling: Omdat de kalkverf erg open en poreus is vergeleken met een lak- of vernislaag kunnen verontreinigingen sneller doordringen en door de verf geabsorbeerd worden. Houd hiermee rekening met de plaats waar u de verf toe wilt passen.
 • Kleurstabiliteit: Omdat kalkverf een puur natuurlijk product is kan er verschil in basisgrondstoffen zitten, wat invloed kan hebben op de kleurstelling van de verf. Vraag ons om meer informatie voor uw persoonlijke project en toepassingen.

Aflevering

Binnen de regio (postcodes 4400-4499) gratis bezorging; buiten de regio verzending per pakketdienst of bode.

Reviews: 9.5/10 553 beoordelingen